2 kpl

Hiivaa 25g tai kuivahiiva pss, 4 dl vettä, 1 1/2 tl suolaa, 1 rkl sokeria, 2 rkl öljyä, 10- 12 dl vehnäjauhoja.

1. Sekoita hiiva lämpöiseen veteen. Suola, sokeri ja puolet jauhoista.

2. Sekoita hyvin ja lisää loput jauhot vähitellen, sekä öljy.

3. Anna kohota liinan alla n. 1h

4. Vaivaa taikina kahteen osaan ja tee pitkät patongit.

5. Nostata ilman liinaa n. 1/2 h ja vedä pintaan muutama viilto.

Paista 200-225 asteessa n. 25-30 min.

ÄLÄ PEITÄ, kun nostat jäähtymään !

Vinkki: Voit laittaa  taikinaan  makusi mukaan esimerkiksi valkosipulijauhetta, oliivin paloja tai juustoraastetta.